SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.

Takı Tasarımı Bölümü

Takı Tasarımı Bölümü Nedir?

Mücevher ve takı sektörünün ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için üniversitelerde takı tasarımı alanları açılmıştır. Bu alan sayesinde teknik bilgi alan takı tasarımcıları yetişir. Böylece yeni takı trendleri ve klasik takıların yapımı yetenekli ve eğitimli kişiler tarafından hazırlanır. Böylelikle özellikle bayanlar birbirinden şık takılara sahip olabilirler.

Takı Tasarımı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Liseden sonraki eğitimlerinde takı tasarımını tercih eden kişilerin 4 yıl boyunca eğitim alması gerekir. Çünkü bu bölüm lisans eğitimi veren bir bölümdür ve bu bölümü tercih eden kişilerin 4 yıl boyunca 8 dönemde aldıkları dersleri verebilmeleri gerekir. Derslerin yanı sıra mezun olabilmeleri için bölümlerine uygun olan staj yerinde stajlarını yapmaları gerekir.

Takı Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Takı tasarımcısı olmak isteyen kişiler üniversitelerde bulunan takı tasarımı tasarı bölümüne tercih listelerinde yer verirler. Bu sayede de yapılan yerleştirme ile okula kazanma şansı elde ederler. Okulu kazandıklarında da derslerini almaya başlarlar.

Takı tasarımını tercih eden kişilerin alacakları dersler;

  • Metalurji
  • Teknik Resim
  • Takı Yapım Teknikleri
  • Kuyumculuk Kimyası
  • Malzeme ve Teknoloji
  • Bilgisayar Destekli Tasarım
  • Aksesuar
  • Sanat Tarihine Giriş
  • Takı Tarihi
  • Desen
  • Temel Sanat Eğitimi

Alana dair derslerin yanı sıra Türk Dili, Matematik ve İnkılap Tarihi gibi dersleri de vermeleri gerekir. Bu derslerin yanında staj ve seçmeli derslerde yer alır. Tüm bu dersleri geçen kişiler mezun olurken lisans diploması alırlar ve takı tasarımcısı olurlar.

Takı Tasarımı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Takı tasarımından mezun olan kişilerin yaptıkları en temel iş takıların tasarımını yapmaktır. Bu tasarımlar bireysel olarak çalışan kişilerin hayal dünyalarına dayanan tasarımlar olur. Bu alanda çalışan kişiler tasarımlarını yaparak takıların üretimini gerçekleştirirler. Sonrasında da yaptıkları tasarımların çizimlerindeki gibi olup olmadığının kontrolünü yaparlar. Kurumlara veya şirketlere bağlı olarak çalıştıklarında da şirketi veya markayı yansıtacak tasarımlar yaparlar. Böylece yaptıkları tasarımlar üretim aşamasından geçerek hazır hale getirilir. Sonrasında yine incelemesini yaparak üretim aşamasını tamamlarlar.

Takı Tasarımı Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Fakültelerde bulunan takı tasarımı bölümünü tercih eden ve eğitimlerini tamamlayarak mezun olan kişiler bireysel olarak çalışabilirler. Bunun için kendi atölyelerini açabilirler. Ayrıca takı üzerine üretim ve tasarım yapan firmalara başvurarak firma bünyesinde de mesleklerini icra edebilirler. Bunun dışında bölümleriyle alakalı olarak takı hizmeti veren kurumlara danışmanlık hizmeti verebilirler. Takı tasarımcıları yaptıkları tasarımlara yurt içinde alıcı bulabilecekleri gibi yurt dışına da açılarak yabancı ülkelere sipariş hazırlayabilirler.