Tarih Bölümü Nedir?
Tarih; geçmiş günlerin her bir bölümünü kapsamaktadır. Üniversitelerde yerini almış olan tarih bölümü bir çok üniversite adayının tercih konusu olmuştur. Üniversitelerde yerini alan tarih bölümüne tercih yapmadan önce adaylar, belli başlı soruları araştırmaya koyulmuştur.
Tarih bölümünü tercih etmeden önce adayların dikkat etmesi gereken en önemli husus, tarihe karşı olan ilgidir. Bu bölümü okumak isteyen adayların yeteri kadar tarihe ve tarihi olayları araştırmaya ilgisinin olması gerekmektedir.
Tarih Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Üniversite adaylarının en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi; tarih bölümü eğitim süresi kaç yıldır? Üniversitelerde yer alan tarih bölümü, 4 senelik bir eğitim vermektedir. Eğitim süresi içerisinde bir çok dünya ülkesinin tarihine yer verilmektedir. 4 yıllık eğitim boyunca öğrencilerine, tarih hakkında her çeşit bilgiyi vermektedir.
Tarih Bölümü Dersleri Nelerdir?
Vermiş olduğu dersler ile tarih bölümü, öğrencilerine tarihi olayları en iyi şekilde aktarmakta.
Tarih bölümü 4 senelik eğitimi boyunca şu dersleri öğrencilerine vermektedir;
- İlk çağ tarihi
- Osmanlıca
- Atatürk ilke ve inkılaplar
- Türk dili
- Bizans tarihi
- Roma tarihi
- Selçuklu tarihi
- Osmanlı tarihi
- Avrupa tarihi
- Parti dönemlerine göre tarih
- Türkiye tarihi ve dış politikası
- Orta Asya tarihi
- Farsça
- İngilizce
- Antik Yunanca
- Orta Doğu tarihi
- Uygarlıklar tarihi
Tarihi bölümü, 4 sene boyunca ağırlıklı bir şekilde bu dersleri öğrencilerine vermektedir. Bu derslerin yanı sıra; ilk çağ inançları, dönem dönem ülke ayaklanmaları, İslam tarihi ve bir çok gerekli tarih derslerini öğrencilerine aktarmaktadır.
Tarih Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Tarih bölümü mezunları formasyon eğitimi alarak öğretmen olabilirler. Formasyon eğitimi almamış olan kişiler ise tarih araştırmacılığı ve arkeologluk gibi işleri yaparlar. Genel olarak tarih bölümü mezunlarının tercihi öğretmenliktir. Kısacası tarih bölümü mezunları öğretmenlik yaparlar.
Tarih Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Tarih bölümü mezunları için bir çok iş olanağı mevcuttur. Bu iş olanaklarının en başında öğretmenlik yerini almaktadır. İsteyen öğrenciler son sınıfa geldiklerinde formasyon eğitimi alabilirler. Almış oldukları bu eğitim sayesinde devlet okullarında ve özel okullarda öğretmen olarak görev alabilirler.
Ayrıca lisans eğitimi tamamlayan öğrenciler yüksek lisans yapabilirler. Bu yüksek lisans eğitiminin ardından öğrenciler, akademisyen olarak üniversitelerde çalışabilirler. Tüm bunların yanı sıra, tarih araştırmacısı ya da arkeolog olarak saha da rol alabilirler. Bir çok iş olanağı sunan tarih bölümü, öğrencilerin en gözde tercih bölümleri arasında yer almaktadır. Son derece iş olanağı olan bir bölümdür.