.
Lisans eğitim bölümleri arasındaki teknoloji ve bilgi yönetimi bölümü kapsamı oldukça geniş olan bir bölümdür. Bu bölümü tercih eden adaylar bilgisayar, teknolojik ürünler, bilgi yönetimi ve işletme yönetimine dair eğitimler alırlar. Teknolojik ürünlerin geliştirilmesi veya projelendirilmesi ile işletmelerin yönetilmesini sağlarlar. Aldıkları eğitimler neticesinde teknolojik sorunlara bilgisayar yardımıyla çözümler üretirler.
Bölüme dair eğitim üniversitelerde bulunan iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde verilir. Eğitimin verilme süresi ise 4 yıldır. Lisans bölümleri arasında yer alan bölüme öğrencilerin kayıt olabilmesi için eşit ağırlık puanlarının bölüm için yeterli olması gerekir. Öğrenciler eğitim sürelerinin sona ermesi, stajlarını yapmaları ve derslerinden kalmamaları sayesinde mezun olurlar.
İktisadi ve idari bilimler fakültesinde bulunan teknoloji ve bilgi yönetimi bölümünü seçen öğrenciler teknoloji veya bilgi yönetimine dair derslerle karşılaşırlar.
Bu dersler arasında;
Gibi dersler yer alır. Bu dersler 8 yarıyıl boyunca bölüm öğrencilerine verilir. Eğitimin tamamlanmasıyla da lisans mezunu olmuş olurlar ve teknoloji alanında çalışırlar. Ayrıca mezuniyet için öğrencilerin bitirme projesi hazırlamaları ve bu projenin geçer not alması gerekir.
Teknoloji ve bilgi yönetiminden mezun olan kişiler büyük oranda teknoloji alanında çalışırlar. Bu alanda da çalıştıkları şirket veya işletmenin karşılaştıkları teknolojik sorunlara çözümler üretirler. Çözüm üretmeleri ise bilgisayar ve bilgisayar programları aracılığıyla olur. Ayrıca teknoloji ve bilgi yönetim uzmanları çalıştıkları şirketlerin teknolojik yeniliklere uyum sağlayabilmeleri için gerekli olan çalışmaları yaparlar. Böylelikle şirket gelişme göstermeye devam eder ve hizmet verdiği alanda insanlar tarafından tercih edilmeye devam eder.
İktisadi ve idari bilimler fakültesine ait olan teknoloji ve bilgi yönetimi bölümü mezunları çeşitli işletmelerde çalışırlar. Teknoloji firmaları, telekomünikasyon firmaları, özel bankalar, iş geliştirme kuruluşları, insan kaynakları yönetimi, danışmanlık kuruluşları, tekno marketler ve devlet bankaları çalışabildikleri işletmeler arasında yer alır. Ayrıca teknoloji ve bilgi yönetiminden mezun olanların kamuda çalışma alternatifleri de bulunur.