Günümüzde turizm ve seyahat hareketliliğinin büyük bir kısmı hava yolu aracılığıyla gerçekleşmektedir. Bu nedenle hava yolu şirketleri çeşitli firmalara sahip olduğu uçakların bakımını yaptırmakta ve yeni uçaklar sipariş etmektedir.
Bu nedenle bu ihtiyacı karşılamak amacıyla çeşitli üniversitelerin bünyesinde uçak gövde motor bölümü açılmaya başlamıştır. Bölümden mezun olarak uçak teknisyeni ünvanını alan kişiler uçak bakım ve üretimlerini ve ortaya çıkan arızaları gidermek ile görevlidir.
Sektörün yetişmiş insan ihtiyacının çok fazla olması ve yeterince uçak gövde motor lisans bölümü olmaması nedeniyle uçak teknisyenlerine olan ihtiyaç giderek artmaktadır.
Uçak mühendislerinin gözetimi ve denetimi altında çalışan uçak teknikerleri; uçak yapımı ile ilgili süreçlerin büyük bir bölümünde rol almaktadır.
Önceden 2 yıllık meslek yüksek okulu bölümlerinden biri olan uçak gövde motor bölümü günümüzde 4 yıllık lisans bölümü olarak eğitim hayatına başlamıştır. 4 yılın sonunda derslerini tamamlayan adaylara mezun olma hakkı verilmektedir.
Uçak yapımı ve bakımı, uçak arızalarının giderilmesi gibi konularda dersler verilen uçak gövde motor bölümü dersleri arasında;
Gibi uçak odaklı dersler verilmekte ve öğrencilerden uçak konusunda uzman olması beklenmektedir.
Mezun olan uçak teknikerleri havaalanlarında ya da özel sektörde çalışmaktadır. Uçak veya uçak parçalarında ortaya çıkan arızaları gidermeyi amaçlayan uçak teknikerlerinin çeşitli sertifika programları aracılığıyla daha birçok alanda çalışabilme imkanı olmaktadır.
Sahada çalışma koşullarına sahip olan uçak gövde motor bölümünde çalışmak isteyen adayların uçuş yoğunluğuna bağlı olarak çalışma saatleri oldukça fazla olabilmektedir. Bölümü tercih edecek olan adayların buna göre tercih yapması faydalı olacaktır.
Sektörün yetişmiş insan ihtiyacının oldukça fazla olmasının etkisiyle bölümden mezun olan adayların iş konusunda fazla seçeneği olmaktadır. Bunların başında Türk Hava Yolları teknik destek bölümünde çalışma şansı gelmekle birlikte, uçak parçaları üreten firmalarda, ASEAN ve HAVELSAN gibi uçak parçaları üreten devlet kurumlarının bünyesinde uçak teknisyenleri çalışabilme imkanına sahiptir.