Uluslararası Girişimcilik Bölümü Nedir?
Uluslararası girişimcilik bölümü eşit ağırlık puan türünden öğrenci alımı yapan ve Türkiye’de yalnız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesi’nde bulunan bir bölümdür.
Uluslararası girişimcilik sizi hem ekonomik anlamında işletmeciliğe hazırlayan aynı zamanda da girişimcilik dünyası ile tanıştıran bir bölümdür. Girişimcilik bölümünden mezun olan herkes girişimci olmak zorunda değildir, sadece bu hususta yol gösterilir.
Uluslararası girişimcilik, öğrencilerin kendilerine bir hedef bölge belirleyebilecekleri ve belirledikleri bu hedef bölgenin diline ve kültürüne hakim olmalarını sağlayan bir bölümdür.
Uluslararası Girişimcilik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıl Sürer?
Uluslararası girişimcilik bölümü örgün eğitim süresi 4 yıldır. Hazırlık sınıfında eğitim görüldüğü takdirde bu süre olacaktır.
Uluslararası Girişimcilik Bölümü Dersleri Nelerdir?
Uluslararası girişimcilik öğrenciler eğitim aldıkları 4 sene boyunca çok çeşitli dersler görürler.
Bu derslerden bazıları:
- Mikroekonomi
- Girişimcilik ve İşletmecilik
- Türk Dili
- Makroekonomi
- Uygulamalı İstatistik
- Uluslararası İlişkiler ve Hukuk Sistemleri
- Rusya'nın siyasi ve toplumsal yapısı/Çağdaş Ortadoğu Tarihi
- Karşılaştırmalı Ekonomik ve Politik Sistemler
- Pazarlama Prensipleri
- Girişimcilik ve Liderlik
- Bölgesel Enerji Ekonomisi ve Politikası
- Karşılaştırmalı Ekonomik Analiz
- Rusya ve Yakın Coğrafyası Güvenlik ve Dış Politikası (Orta Doğu, Kuzey Afrika Coğrafyası Güvenlik ve Dış Politikası )
- Türkiye Ekonomisinden Güncel Konular
- İş Planı ve Girişimcilik Uygulamaları
- Rusya'da/ Ortadoğu'da/ Uzakdoğu'da Girişimciliğin Tarihi
Şeklinde sıralanıp çeşitlenebilir. Öğrenciler aldıkları çeşitli derslerle beraber uluslararası girişimcilik bölümünden mezun olurken hem ekonomiye hem de girişimcilik dünyasına hâkim olmaktadır.
Uluslararası Girişimcilik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Uluslararası girişimcilik bölümü mezunları yeni çalışma alanlarını değerlendirerek bu alanlarda çalışmalar yapar. Yeni çalışma alanlarını kendileri oluşturur. Kısacası aldığı bilgiler ve kazandığı tecrübeler ilk beraber girişimcilik yapar.
Uluslararası Girişimcilik Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Öğrenciler bölümden Arapça, Rusça ve İngilizce dillerini iyi şekilde öğrenmiş olarak mezun oluyorlar. Aynı zamanda uzun süre yurt dışında kalmayı da tecrübe ediyorlar. Bu da onlara çok çeşitli alanlarda iş fırsatları açıyor. Bununla beraber dış ticaret bakanlığı ve dış ticaret müsteşarlığı gibi çeşitli devlet kurumlarında da çalışma şansını elde ediyorlar. Aynı zamanda Kamu Personeli Seçme Sınavına da girerek meslek sahibi olmak mezunların ellerinde oluyor.
Gerek üniversiteden gerek akademik kadrosundan gerek ise bölümün çok yönlü ve tecrübe odaklı olmasından dolayı uluslararası girişimcilik bölümü kendinizi gerçekten geliştirebileceğiniz ve donanımlı bir girişimci olarak çıkabilme şansınız olan bir bölümdür.