.
Yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümü 2 yıllık eğitim veren bir önlisans programı olarak bilinmektedir. Bölümün temel amacı öğrencilerinin yaban hayatının biyolojisi, etolojisi, ekolojisi ve genel yapıları ile ilgili bilimsel bilgiler vermek ve bu konuda eğitmektir. Eğitim doğrultusunda ise sektöre faydalı bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Yaban Hayatı Ekolojisi Ve Yönetimi bölümü tercih edecek öğrencilerin disiplinli, soğukkanlı hayvanlara karşı sevgili, Sorumluluk sahibi ve hayvanlara meraklı olması öncelikli nitelikler arasında olmaktadır.
Yaban hayatı ekolojisi ve Yönetimi Bölümü öğrencilerine 4 dönemlik toplamda ise 2 yıllık eğitim vermektedir. Verilen 2 yıllık eğitim sonrasında öğrencilerin mezun olabilmeleri için gerekli kredi notunu doldurmaları ve üniversitenin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekir. Tüm dersleri başarı ile veren öğrenciler yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümünden mezun olabilirler.
Yaban Hayatı Ekolojisi Ve Yönetimi bölümünü tercih eden öğrencilerin 4 dönemlik eğitim hayatları bulunmaktadır. Bu eğitim hayatı süresince hayvan biyolojisi hakkında birçok ders verilecektir. Bu dersleri başarı ile geçmek mezun olmanın ilk şartıdır.
Yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümü okumak isteyen öğrencilerin göreceği dersler şöyle sıralanabilir;
Belirtilen dersler ve yanı sıra birçok ders 2 yıl eğitim süresi boyunca öğrencilere verilmektedir. Derslerin tümünden başarılı olan öğrenciler yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi önlisans diploması alacaklardır.
Yaban Hayatı Ekolojisi Ve Yönetimi bölümü mezunu olan öğrenciler memeli, kuş, balık, omurgalı ve omurgasız birçok hayvan hakkında bilgi sahibi ve bu bilgileri üzerine biyoloji ekosistem ekoloji çalışmaları yapabilirler.
Yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümünden mezun olan bireylerin kamu ve özel kurumlarda iş bulma imkanı vardır. Bölüm mezunları Orman ve Su İşleri başkanlığına bağlı doğa koruma ve milli parklar Müdürlüğünde, çölleşme ve erozyonla mücadele Genel Müdürlüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığında bunun yanı sıra özel sektör alanında ise turizm şirketlerinde, yaban hayvan üretme tesislerinde, sivil toplum alanlarında görev alabilmeleri mümkündür.