.
.
.
.
.
.
Aile Hekimi Kimdir?
Aile hekimi, bir tıp dallarından birisi olup göreve yeni başlayan 'pratisyen doktor' adı altında ilk görevlerini veya daimi olarak çalışacakları genellikle bir mahalle ya da kasaba, mezra, taşra gibi yerler de bulunan sağlık ocaklarında doktorluk mesleğini akdettirenlere verilen isimdir.
Aile Hekimi Görevleri Nelerdir?
Bir Aile Hekimi temel olarak görevi bağlı olduğu sağlık merkezinde kendisine bağlı hastaların ilk tetkiklerini yapmakla yükümlüdürler. Bir Aile Hekimi, iç hastalıkları, dahiliye, genel cerrahi ve kardiyoloji gibi tıp dallarında gerekli eğitimleri aldıktan sonra uzman sıfatı ile sağlık ekiplerinin başını alırlar.
Aile Hekimi görevleri;
Uzmanlığı dahilinde ki hastalıkları tespit ve tetkik etmek
Başlıca Aile Hekimlerinin yapması gereken görevlerdir.
Kimler Aile Hekimi Olabilir?
Bir Aile Hekimi olmak için ilk olarak Tıp Fakültesinde eğitim alınması şarttır. Altı yıllık tıp eğitiminden sonra intern olarak staja başlayan doktor adayları daha sonra pratisyen veya acil de pratisyen hekim olarak işe başlayabilirler. Cerrah olmak isteyenler için TUS adlı uzmanlık sınavı uygulanmaktadır ve bu sınava uzman olunmak istenen (pedogoloji, kardiyoloji) gibi alanlar da kendilerini tamamladıktan sonra alanın uzmanı olabilecekler için hazırlanmış bir sınavdır. Aile Hekimleri ise birden fazla tıp dalında eğitim aldıktan sonra sağlık merkezinde görevlendirilerek mesleklerini icra edebilirler.
Aile Hekimi Eğitimi
Ülkeden ülkeye tanımı değişen Aile Hekimliği uluslararası tabiri 'genel pratisyen' olmakla beraber Türkiye'de Aile Hekimliği unvanı verilmiştir. Tıp eğitiminden sonra doktorluğu ilk aşaması olarak kabul edilen bu alan da eğitim aldıktan sonra mesleğe geçiş yapılabilir.
Aile Hekim Maaşı
Aile Hekim Maaşı
Aile Hekim Maaşı
₺26.790
₺32.420
₺38.050
Aile Hekim olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.