.
.
.
.
.
.
Araştırmacı Kimdir?
Başta devlet kurumları olmak üzere özel kuruluşlar da belirli alan ve konular da araştırmalar yaparak bilimsel veri üreten veya proje, rapor, analiz üreten personellere araştırmacı denmektedir.
Araştırmacı Görevleri Nelerdir?
Kuruluş bünyesinde görev yapan araştırmacıların yükümlülükleri;
Bu görevler araştırmacıların sorumlulukları olarak belirlenmiştir.
Kimler Araştırmacı Olabilir?
Öncelikle araştırmacı olabilmek için bir alan ve kurum belirlenmesi gerekir. Örneğin Tübitak, Ar-ge, Roketsan, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, Kültür Bakanlığı gibi kurumlar da belli başlı araştırma görevlerini yerlerine getirebilirler.
Kamu araştırmacısı olmak isteyenler ilk olarak Türk vatandaşı olmak şartı ile Lisans mezunu olmak, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamak, herhangi bir proje ve programlar da bulunmak, analist olarak görev yapmak, rapor hazırlama kabiliyetinin olması gibi yetenekler araştırmacılar için istenen genel özelliklerdir.
Araştırmacı Eğitimi
Araştırmacı olabilmek için ilgili olunan bölümlerden mezun olmak ve üst düzey eğitim seviyesini geçmek temel şarttır. Bu şartları tamamlayan adaylar devlet kurumlarında veya özel firmalar da görev yapabilirler. İstatistik alanında özgün bilgi sahibi olmak, raporlama tekniklerini bilmek, analist düşünme yeteneği, aktif bir bilim yaşantısı, araştırma faaliyetlerini yakından takip etmek ve yeni ortaya konan tez ya da fikirleri takip etmek araştırmacıların sahip oldukları özelliklerdir.
Araştırmacı Maaşı
Araştırmacı Maaşı
Araştırmacı Maaşı
₺18.000
₺25.250
₺32.500
Araştırmacı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.