.
.
.
.
.
.
Deri Mühendisi Kimdir?
Deri, suni yöntemler ile İşlenen ve üretilen ya da hayvansal hammadde olarak pek çok çeşitli aksesuar ve giysi haline dönüşebilen bir unsurdur. İşlenmiş duruma getirmek ve aynı zamanda bu alanda ki teknolojileri geliştirebilmek deri mühendislerinin ana görevidir.
Deri Mühendislerinin Çalışma Alanları Nelerdir?
Gerek dünya genelinde gerekse Türkiye’de pek çok talep gören meslek grubu arasındadır. Bu bireyler ayakkabı üretimi ve tasarımı yapan firmalarda, deri fabrikalarında ve aynı zamanda kimyasal madde üretimi yapan firmalarda çalışma olanağına sahiptirler. Deri mühendisliği bölümünün yer aldığı üniversite sayısı yetersiz olması sebebiyle mezun kişi sayısı fazla değildir ve bu sebep ile iş bulma olasılığı mümkündür.
Deri Mühendislerinin Vazifeleri Nelerdir?
Sektörde deri mühendisi mesleğine sahip bireylerin amaçları, deri endüstrisinin gereksinim duyduğu teknolojiyi ileri derecede geliştirebilmek aynı zamanda arge çalışmaları gerçekleştirerek maliyetleri azaltmak veya çıktı düzeyini yükseltmektir. Çalışmaların ardından ortaya çıkan ürünlerin güzellik bakımından da önemli olması bu bireylerin modayı takip etmelerini de beraberinde getirmektedir. Deri mühendislerinin pek çok vazifesi mevcuttur.
Bunlar;
Deri Mühendisi Olabilmenin Şartları Nedir?
Deri mühendisi unvanına sahip olabilmek için fakültelerin deri mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlaması gerekmektedir. Türkiye’de yalnız deri mühendisliği İzmir de Ege Üniversitesi’nde yer almaktadır. Lisans eğitiminin tamamlanmasının ardından öğrenci deri mühendisi mesleki unvanını kazanır.
Deri Mühendisi Maaşı
Deri Mühendisi Maaşı
Deri Mühendisi Maaşı
₺18.000
₺23.685
₺29.370
Deri Mühendisi olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.