.
.
.
.
.
.
Deri Teknikeri Kimdir?
Deri teknikerleri; ham deri ve kürkün bazı işlemlerden geçerek kullanıma hazır hale getirilmesinde görev almaktadır. Deri teknoloğu, lif teknoloğu ve deri işlemecileriyle çalışmalar yürütmektedir. Deri teknikeri deri yapımı sırasında uzman kişiler tarafından yapılan plan doğrultusunda; deriyle ilgili temizleme, bakım gibi işlerden sorumludur. Derinin yapım sürecinde her aşama ile yakından ilgilenmek, fabrika veya deri firmasındaki ilgili kişilere bildirmek görevleri arasında yer alır. Deri teknikerlerinin bütün aşamaları titiz biçimde kontrol etmesi önemlidir.
Deri Teknikerinin Görevleri Nelerdir?
Deri teknikeri; dericilikle ilgili fabrika, atölye, tabakhane gibi yerlerde çalışmaktadır. Makineler yardımıyla çalışma yürüten bu kişiler, pek çok ürünün işleme hazırlanmasında görev almaktadırlar.
Yerine getirilmesi gereken temel görevleri şu şekilde sıralanabilir:
Kimler Deri Teknikeri Olabilirler?
Deri teknikeri unvanını alabilmek için üniversitelere bağlı olan meslek yüksekokullarında “Deri Teknolojisi” isimli bölümde eğitim almak şarttır. Aynı zamanda mesleki liselerin; ayakkabı teknolojisi ve ayakkabıcılık bölümünü bitirildiği zaman, meslek yüksekokullarda olan “Dericilik” bölümüne de sınavsız bir geçiş yapılabilmektedir. 2 senelik eğitim sürecini tamamlayan kişiler "deri teknikeri" unvanı alırlar.
Deri Teknikeri Olmak İçin Hangi Eğitimlerin Tamamlanması Gerekir?
Deri teknikerliği teknoloji ağırlıklı meslek dalı olduğundan dolayı öncesinde teknik eğitim almak gerekir.
Meslek yüksekokullarının ilgili bölümleri dahilinde verilen bazı eğitimler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:
Deri Teknikeri Maaşı
Deri Teknikeri Maaşı
Deri Teknikeri Maaşı
₺18.000
₺22.550
₺27.100
Deri Teknikeri olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.