.
.
.
.
.
.
Flebotomi Uzmanı Kimdir?
Flebotomi, toplardamar ya da diğer ismiyle vende yapılan kan alma işlemine verilen isimdir. Kan bankasına yapılacak olan kan bağışında kullanılan yöntemlerden olan flebotomi ise, farklı hastalıkların (kalp yetmezliği ya da akciğer ödemi gibi) tedavilerinde, kan dolaşımı için yük olan fazla kanın alınabilmesi amacıyla uygulanmaktadır. Hekimlerin takibinde tıbbi kurallara uygun biçimde yapılmaktadır. Flebotomi hakkında bilgisi ve deneyimi pratisyen hekimler ya da hekim dışı olan tıbbi personellere de flebotomi uzmanı denmektedir.
Flebotomi Uzmanının Görevleri Nelerdir?
Kimler Flebotomi Uzmanı Olabilirler?
Tıbbi eğitimini tamamlamış olan pratisyen hekimler, biyologlar, kimyagerler ile sağlık alanlarında eğitim veren üniversitelerden mezun olanlar; hemşireler, sağlık memurları, ebeler, laboratuvar teknisyenleri gibi sağlık personelleri, flebotomi konusunda uzmanlaşabilmektedirler.
Flebotomi Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimleri Almak Gereklidir?
Flebotomi uzmanı olmak için öncelikle hekimler ve tabip odası tarafından belirlenmiş olan mevzuata uygun hazırlanan ve Sağlık Bakanlığınca uygun görülen; eğitim ve araştırma hastanelerinde, üniversitelerdeki tıp fakültelerinde ve Türk Kızılay bünyesinde A tipi kan merkezinde verilmekte olan sertifika programlarına katılmak gereklidir.
Eğitim programları, teori ve uygulama olacak şekilde iki ayrı kısımda yürütülmektedir. Sertifikalandırma eğitim programı toplam altı ay sürer. Sertifika alınmasının ardında her senede bir şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan sertifika vize sınavına girilmesi de zorunludur.
Flebotomi Uzmanı Maaşı
Flebotomi Uzmanı Maaşı
Flebotomi Uzmanı Maaşı
₺18.000
₺21.555
₺25.110
Flebotomi Uzmanı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.