.
.
.
.
.
.
Genetik Uzmanı Kimdir?
Organizmaları DNA’dan oluşmaktadır ve bu DNA’ları, genetik şifreleri çözümleyerek oluşumlarını araştıran, elde ettiği veriyi çeşitli tıp alanında kullanılması adına yorumlayarak raporlayan ve bunları arşivleyen kişilere genetik uzmanı denmektedir. Genetik uzmanı kişiler çalışırken, istatistiksel yöntemleri kullanır.
Genetik Uzmanının Görevleri Nelerdir?
Üniversitelerde akademisyen unvanı ile çeşitli görevler alabilen genetik uzmanları, ilaç üretilen firmalarda, özel veya devlet hastanesinde, genetik inceleme yapan laboratuvarlarda ya da adli tıp birimlerinde çalışmak için şansa sahiptirler.
Meslek uzmanlarının başlıca görevleri şunlar;
Kimler Genetik Uzmanı Olabilirler?
Genetik uzmanı olmayı isteyen adaylar, matematik, kimya, fizik ve biyoloji derslerinde fen bilimleri alanlarında istekli olmalıdır ve başarı göstermelilerdir. ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda sayısal tabanın puanını aşan öğrenciler, üniversitelerde eğitim alınan Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerine başvurabilir. 4 yıllık bir lisans programında eğitim alınır. Lisansüstü programlara devam edip genetik alanında uzmanlıkta, doktora gibi dereceler alınabilmekte ve ilerlenebilmektedir.
Genetik Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimleri Almak Gereklidir?
Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden dört senelik lisans eğitiminde biyoloji ve genetik ile ilgili çok sayıda ders verilmektedir. Sayısal derslere ya da yaşam bilimlerine ilgi göstermenin önemli olduğu bu programlarda teorik ve uygulama dersleri alınmaktadır. Yabancı dil de, en az mesleki seviyede olmalıdır.
Genetik Uzmanı Maaşı
Genetik Uzmanı Maaşı
Genetik Uzmanı Maaşı
₺18.000
₺25.475
₺32.950
Genetik Uzmanı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.