SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ...
ÖZÜR DİLERİZ.

Güvenlik Amiri olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

Güvenlik Amiri Nedir, Ne İş Yapar?

Güvenlik Amiri Kimdir?

Fabrika gibi büyük tesisten sitelere kadar birçok sahada güvenlik işinden sorumlu olan kişilere güvenlik amiri denilir. Güvenlik amiri, hem güvenlik hizmetini sürdüren hem de güvenlik planlarının uygulanmasını sağlamaya çalışan kişidir.

Güvenlik amiri; güvenliğinden sorumlu olduğu çalışma alanının güvenlik prosedürünü hazırlar. Ayrıca güvenlik personellerin sevkini ve görev yerlerini yine güvenlik amiri belirlemektedir. Güvenliği sağlanan mekanın güvenlik açıklarını bulup gerekli iyileştirmeyi yapan amir, bu sayede genel düzeni de korumuş olur.

Güvenlik Amirinin Nitelikleri Nelerdir?

Mevcut düzeni korumakla sorumlu olan güvenlik amirinin üstüne oldukça geniş görev yüklenir. Bu görevleri ise şu şekilde sıralanabilir;

  • İşe alım süreçlerini yönetme ve işe alınmış olan personele hizmet içi eğitim verme,
  • Çalıştığı bölgede güvenlik tedbirlerini alıp, olası güvenlik risklerine karşı önlem alma,
  • İşin sürekliliği için lazım olan donanımın teminini sağlamak,
  • Gerekli durumlarda resmi kolluk güçleriyle iletişim içerisinde olmak,
  • Acil durumlarda ne gibi güvenlik tedbirleri uygulanacağını belirleyip, personelle birlikte acil güvenlik tedbirlerinin tatbikatını yapma,
  • Güvenlik ihlali oluştuğunda, ihlale neden olan durumun ve personeller hakkında soruşturmayı yürütme.

Kimler Güvenlik Amiri Sertifikası Eğitimine Başvurabilir?

Güvenlik amiri eğitim sertifika programlarına katılabilmek için en az ön lisans seviyesinde üniversite eğitimi almak gerekiyor. Sertifika programları genellikle üniversiteler bünyesinde hazırlandığından, verilen sertifikalar üniversite onaylı oluyor. Eğer özel güvenlik elemanı olarak çalışıyorsanız sertifika programlarına başvuruda bulunabiliyorsunuz.

Güvenlik Amiri Olmak İçin Hangi Eğitimleri Almak Gerekir?

Sertifika eğitimlerinde; Güvenlik Yöneticiliği, İnsan Hakları, Acil Durum Eylem Planı, İş Sağlığı Güvenliği, Risk Analizi, Diksiyon, Problem Çözme Teknikleri ve Öfke Kontrolü gibi dersler bulunur. İşin hukuk ayağı için ise; İş Hukuku ve Özel Hukuk Dalları gibi dersleri almak söz konusudur.