.
.
.
.
.
.
Hakim Kimdir?
Hakimler, tarafsız ve bağımsız olarak Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde kamu adına karar verici makamında çalışan kişilerdir. Hakim, mahkeme başkanı, mahkeme üyesi, tetkik hakimi, idari hakim gibi sıfatlarla ve bu sıfatlarına uygun konumlarda görev yaparlar.
Hakimlerin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Hakimler adli yargı ve idari yargı alanlarında mahkemelere yapılan başvuruları inceler, usulü işlemleri yerine getirir ve kanunlara , mevzuata ve teamüllere uygun kararlar alarak uyuşmazlıkları sonlandırır. İdari görevlerde çalışan hakimler de vardır.
Mahkemelerde çalışan hakimlerin görev ve sorumlulukları şunlardır;
Hakim Olmak İçin Nasıl Bir Eğitim Almak Gerekir?
Adli yargıda hakim olmak için mutlaka hukuk fakültesi mezunu olmak gerekir. İdari hakimlik için yönetmelikte belirlenen oranlarda iktisadi idari bilimler fakültesi, siyasal bilimler fakültesi gibi fakültelerin mezunlarına da hakim olma hakkı tanınmaktadır.
Belirtilen nitelikleri taşıyan adayların öncelikle ÖSYM ve Adalet Bakanlığının birlikte hazırladığı yazılı sınavdan barajın üstünde puan lamaları gerekir. Yazılı hakimlik ve savcılık sınavında barajı geçen adaylar mülakata tabi tutulurlar. Her iki sınavda başarılı olanlar stajyer hakim olarak iki yıllık bir eğitim alırlar ve ardından kura ile belirlenen görev yerlerinde işe başlar.
Hakimlerin Nitelikleri
Hakim Maaşı
Hakim Maaşı
Hakim Maaşı
₺29.750
₺36.765
₺43.780
Hakim olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.