İnovasyon Uzmanı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.
İnovasyon Uzmanı Kimdir?
İnovasyon uzmanı, kurumlarda yürütülen hizmetler ile bu hizmetlere eklenecek olan yeni hizmetleri daha da geliştirerek onlara daha üste taşıyacak anlamlar yükleyerek getirisini yüksek yapmaya çalışan kişidir.
İnovasyon Uzmanının Yapması Gerekenler Nelerdir?
Danışmanlık şirketlerinde kolay iş bulabilen bunun yanı sıra özel şirketlerde de çalışabilen inovasyon uzmanı, tüketicinin gözünden bakarak onun ihtiyacı olan ürünlere ve hizmete yönelmek var olan hizmet varsa onu tüketicinin istekleri doğrultusunda geliştirmek ve ortaya koymak için uğraşır. Ürünleri ve hizmetleri inceleyip araştıran oluşan sorunları veya oluşabilecek sorunlar için alternatif çözüm yolları üreten kişidir.
İnovasyon Uzmanı Görev Ve Sorumlulukları
Yeni gelişimlere açık olmak ve gelişen, gelişmekte olanları takip etmek ile sorumludurlar. İhtiyaç olan ürünlere cevap mahiyetinde ürün ortaya koymak veya bununla ilgili yani var olan hizmetle ilgili bir durum varsa onu geliştirmeli ve o alandaki hizmetleri güncellemelidir. İhtiyaçlar doğrultusunda ihtiyaca uygun yeni ürünler sunan hizmetler yaparlar.
Var olan müşterilerin değişim içinde olan ihtiyaçlarını takip etmek karşılamak ve yeni gelen müşterilerin ihtiyaçlarını anlayıp doğru yönde belirlemek önemlidir. İnovasyon uzmanı, bu iki kategoride kendi içinde farklı yollar izleyerek güncel yollar seçer.
İnovasyon Uzmanının Aldığı Eğitim
İnovasyon uzmanı olmak için herhangi bir eğitim almak şart değildir, eğitimi de yoktur. Dünya'da olup biteni takip eden, güncel olaylardan haberdar olan ve tüketici kitlenin gereksinimlerini eksik olan ihtiyaçlarını anlayıp bunlar üzerinden çözümler üretebilen her birey inovasyon uzmanı olabilir. Finans sektörü gibi iş alanlarında çalışmak isteyenler için İktisas veyahut Endüstri Mühendisliği gibi 4 yıllık lisans eğitimi almaları gerekebilir.
İnovasyon Uzmanı Nitelikleri
Ortaya yeni ürünler koymakta yaratıcılık yeteneği bulanan kişiler. Eleştiriye açıktırlar. Uyum sağlayabilen, toplu çalışmaları yürütebilen kişilerdir.