.
.
.
.
.
.
Konsolos Kimdir?
Konsolos ya da konsolosluk memuru, yabancı ülkeler temsil ettikleri ülkeler adına resmi işlemleri yürüten görevlilerin tanımlanması için kullanılan mesleki bir tabirdir. Konsoloslar; temsil ettikleri ülkelerdeki ticari, sınai ya da vatandaşlık işlemlerini yerine getirmekle yükümlü olan kişilerdir.
Konsoloslar, çoğu zaman büyükelçiler ile karıştırılır ancak bu ikisi birbirinden farklı görevleri üstlenirler. Büyükelçiler; bulundukları ülkede, devlet tarafından atanmış olan ve kendi ülkelerini temsil etmekle görevli en üst seviyedeki kişilerdir. Konsolos olanlar da devlet tarafından atanır ve temsille beraber resmi işlemleri yürütme sorumluluğundadır fakat statüleri farklıdır.
Konsolosun Görevleri Nedir?
Konsolosların görevlerini ağırlıklı şekilde bağlı bulundukları ülkenin vatandaşlık işlemleri oluşturur.
Diğer temel görevleri;
Kimler Konsolos Olabilir?
Konsolos olabilmek için hem akademik olarak hem memurluk sınavlarında ve sözlü mülakatlarda çeşitli yeterliliklere sahip olunmalıdır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda bulunan ve 48. maddesinde yer alan genel koşula uyulduğu zaman yani 35 yaşını doldurmamış, en az lisans mezunu olan ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girerek gereken taban puanını alan kişiler olmalıdır.
Konsolos Olmak için Hangi Eğitimleri Almak Gerekir?
Konsolos olabilmek için alınması gereken derslerden bazıları;
Konsolos Maaşı
Konsolos Maaşı
Konsolos Maaşı
₺39.500
₺62.000
₺84.500
Konsolos olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.