.
.
.
.
.
.
.
.
.
Laboratuvar Mühendisi olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.
Laboratuvar Mühendisi Kimdir?
Laboratuvar ortamı; önemli deneylerin yapılması, gereken tahlillerin sağlanması, sağlık alanında çalışmalar için kullanılacak aşı gibi gereksinimlerin oluşturulması için kullanılan tıbbi alanlardır.
Önem olarak bu kadar gereksinime karşılık veren ve bilimin işleyişine katkı sağlayan ortamın ise, mühendisler tarafından her detaya önem verilerek tasarlanması gerekir. Bu yüzden laboratuvar mühendisi olanlar çalışma yapar. Konu kapsamı içerisinde olan; laboratuvar mühendislerinin sorumlulukları, mesleki seçimde etkili olabilir.
Laboratuvar Mühendislerinin Görevleri
Her mesleğin farklı olmasından dolayı, mesleklerin getirisi olan görevler açısından da fark olur.
Görev içeriklerinin bilinmesi ve laboratuvar alanında çalışılması için ise görevler:
Görevlerinin ve temel anlamda olan sorumlulukların, laboratuvar mühendislerince uygulanması gerekir.
Laboratuvar Mühendisi Nasıl Olunur?
Laboratuvar çalışmaları hizmetindeki mühendisler; seçecekleri mühendis fakültesi çeşitlerinden bir tanesini dört lisans yılı içerisinde bitirmelidir. Bunlar; kimya mühendisliği, malzeme mühendisliği, makine mühendisliği ve bazen de tasarım mühendisliği çeşitleridir. Alanların bir tanesinin tamamlanması yeterlidir ve iş olanakları değerlendirilerek laboratuvar alanında seçim yapılır. İstenilirse; hastanelerde, deney merkezlerinde laboratuvar mühendislerine iş imkanı vardır.