.
.
.
.
.
.
Mekanik Bakım Yöneticisi Kimdir?
Plastik, demir çelik, tersane ve metal çeşitleri gibi farklı alanlarda üretim yapmakta olan fabrikalarda kullanılan makinelerin, onarımı, düzenli bakımları ya da yenilenmesi konusunda çalışmalar yapan ekibi yöneten kişilerdir. Alanda görev alabilmek ve mekanik bakım yöneticisi olabilmek için mühendislik fakültelerinden mezun olmak gereklidir. Üretim araçlarının niteliklerine göre mühendislik branşları değişiklik göstermektedir.
Mekanik Bakım Yöneticisinin Görevleri Nedir?
En temel görevleri, üretim sahalarında bulunan makinelerin bakımlarını planlama, planlanmış olan bakım faaliyetlerini yönetme ve üretimlerin aksamadan sürebilmesini sağlamaktır.
Mekanik bakım yöneticilerinin diğer görevleri şu şekilde sıralanmaktadır;
Kimler Mekanik Bakım Yöneticisi Olabilir?
Teknik üniversitelerin mühendislik fakültelerinden mezun olarak bir süre sektörde çalışarak tecrübe kazanmış olan adaylar, gereken referansları alıp mekanik bakım yöneticisi olabilir. Üretim yerlerine göre makine mühendisi kişiler, mekatronik mühendisleri, elektronik elektrik mühendisleri ya da elektronik haberleşme mühendisleri bu pozisyonlar için uygun adaylar olmaktadır.
Mekanik Bakım Yöneticisi Olmak için Hangi Eğitimleri Almak Gereklidir?
İlgili olan mühendislik eğitimlerinin alınmasının ardından sahada çalışarak tecrübe kazanmak oldukça önemlidir. Deneyim esnasında uygulamalı eğitimler de sağlanmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin konuyla ilgili şekilde açacakları sertifika programlarına katılmak güncelleri takip edebilme açısından oldukça faydalıdır. Adayların mühendislik eğitimlerinin yanı sıra İş Güvenliği eğitimlerini de almaları gereklidir.
Mekanik Bakım Yöneticisi Maaşı
Mekanik Bakım Yöneticisi Maaşı
Mekanik Bakım Yöneticisi Maaşı
₺27.350
₺34.675
₺42.000
Mekanik Bakım Yöneticisi olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.