.
.
.
.
.
.
Mikrobiyoloji Analisti olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.
Mikrobiyoloji Analisti Kimdir?
Bakteri, organizma veya mantar gibi mikroskobik olan canlıların büyümelerindeki süreçleri, yapılarını ve gelişimlerini inceleyen kişilere mikrobiyoloji analisti denmektedir. mikrobiyoloji analisti, organizmalarla ve hastalıklarla arasındaki ilişkileri ya da antibiyotiklerin mikroorganizma üzerindeki etkilerini analiz etmektedir.
Mikrobiyoloji analisti olan kişiler, gözle görülmeyecek organizmaların ortaya çıkış anlarından itibaren yok oluş dönemine dek geçen sürelerdeki değişimleri gözlemlemektedir. Aynı zamanda biyolojik teknoloji uzmanlarını ve teknisyenlerin çalışmasını da denetlemektedirler.
Mikrobiyoloji Analistinin Görevleri Nelerdir?
Mikrobiyoloji analisti olan kişiler; sterilizasyon, ilaç ve gıda tedarik etme ya da mikrobiyal kontaminasyon tespitleri için yeni ürünleri geliştirme gibi önemli sorumlulukları bulunmaktadır.
Analistlerin diğer görevleri şunlardır:
Kimler Mikrobiyoloji Analisti Olabilir?
Mikrobiyoloji uzmanı olmayı dileyen kişilerin tıp, kimya, veterinerlik, eczacılık ve biyokimya bölümlerinden mezun olmaları şarttır. Bu bölümlerden birinden mezun olunmasının ardından tıpta uzmanlık sınavını başarıyla geçmeleri ve mikrobiyoloji alanlarında özel ihtisas yapmaları da şarttır.
Mikrobiyoloji Analisti Olmak İçin Hangi Eğitimleri Almak Gerekir?
Mikrobiyoloji analisti olmayı dileyenler, farklı bölümlerden mezun olabilecekleri için lisans eğitimi süreçlerinde de farklı dersleri görebilirler. Ancak mikrobiyoloji alanı seçildikten sonra; insan biyolojisi, fizyopatoloji, mikrobiyolojinin temel esasları, klinik eğitimi, sistemler, patoloji, anatomi, biyokimya, klinik bilimleri, ve farmakoloji gibi derslerle karşılaşılır.