.
.
.
.
.
.
Romatoloji Uzmanı Kimdir?
Romatoloji uzmanı, romatolojik hastalıkları inceleyen ve bu hastalıkları teşhis eden, teşhis sonrasında doğru ve gerekli olan tedaviyi belirleyip uygulayan uzman doktorlardır. Otoimmün hastalıklar, yumuşak doku, eklem ve kalıtsal bağ dokusu hastalıklarıyla ilgilenen dahiliye uzmanlığının bir alt dalı olmaktadır.
Romatoloji uzmanı, romantizmal olan hastalıkların teşhisi ve bu hastalıkların tedavisiyle ilgilenmektedir. Ülkemizde az olan romatoloji uzmanları, skleroderma oto-bağışıklık koşulları, osteoartrit, iltihaplanma, spondiloartropatiler–ankilozan spondilit (AS) ve psoriatik artrit (PsA), sjögren sendromu, gut, lupus, romatoid artrit (RA) ve vaskülit gibi 200'den fazla hastalığın teşhisini ve tedavisini yapmaktadırlar.
Romatoloji Uzmanının Görevleri Nelerdir?
Ülkemizde çok az sayıda bulunan romatoloji uzmanlarının üstlerine düşen birçok görev bulunur.
Bu görevlerden bazıları şu şekildedir:
Kimler Romatoloji Uzmanı Olabilir?
Romatoloji uzmanı olmak isteyen kişiler, uzun sürecek bir eğitim hayatından geçmeniz gerekir. 6 yıl tıp eğitimi aldıktan sonra, 4 yıl sürecek iç hastalıkları uzmanlığı eğitimi ve bu eğitimin de ardından 3 yıl boyunca romatoloji uzmanlığı eğitimini almanız gerekiyor. Bu sayede, kişiler 13 yıllık bir eğitim sonrasında romatoloji uzmanı olabiliyorlar.
Romatoloji Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimleri Almak Gerekir?
Romatoloji uzmanlığı eğitimi sırasında alması gereken bazı dersler bulunmaktadır. Eğitim süresince alması gereken dersler şu şekildedir: Romatolojik hastalıklarda belirti ve bulgular, Kas-İskelet sisteminin anatomisi ve romatolojik hastalıkların sınıflandırılması, Kristal Artropatisi, Spondilartropatiler, Yumuşak Doku Romatizması ve Osteoartritler, Amiloidoz, İnflamatuvar Kas hastalıkları derslerini görmektedir.
Romatoloji Uzmanı Maaşı
Romatoloji Uzmanı Maaşı
Romatoloji Uzmanı Maaşı
₺34.500
₺42.000
₺49.500
Romatoloji Uzmanı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.