.
.
.
.
.
.
Validasyon Mühendisi Kimdir?
Çeşitli ürünlerin üretimlerinde kullanılmakta olan endüstriyel sistemleri, ekipmanları, mekanikleri ve prosedürleri denetleyen, kalibre eden, yöneten, test eden ve gerektiği zamanlarda değiştiren nitelikli kişilere validasyon mühendisi denmektedir. Yüksek kaliteli ürünleri üretmek adına tüm sistemlerin doğru ve verimli biçimde çalışmasını validasyon mühendisi uzmanlar sağlamaktadır. Aynı zamanda, ekipman arızalarını ve anormalliklerini sebepleriyle araştırıp ekipmanın onarılmasında ya da değiştirilmesinde gereken süreçlere karar verirler.
Validasyon Mühendisinin Görevleri Nedir?
Validasyon mühendisi kişiler laboratuvarda, araştırma tesisinde, havacılık sektöründe, otomotivde, bilgisayar yazılımlarında ve eczacılık gibi çeşitli imalat endüstrilerinde çalışabilirler. Validasyon mühendislerinin rolü, çalıştıkları sektörlere ve uzmanlıklara bağlı biçimde değişmektedir.
Diğer genel görevleri arasında ise;
Validasyon çalışmasına ait olan sonuçları toplama, değerlendirme ve raporlama,
Kimler Validasyon Mühendisi Olabilir?
Validasyon mühendisi olmayı isteyen kişilerin, üniversitelerin dört senelik eğitim vermekte olan kimya ve kimya mühendisliği bölümlerinde ihtisas görmesi gerekmektedir. Ayrıca validasyon, kendi içinde geniş alana sahip olan bir sektördür. Bu alanlar başlıca olarak metot validasyonu, temizlik validasyonu ve proses validasyonu şeklinde sıralanabilmekte ve her biri için farklı sertifika programları düzenlenmektedir.
Validasyon Mühendisi Olmak için Hangi Eğitimleri Almak Gerekir?
Son senelerin en gözde meslek dallarından biri olarak karşımıza çıkan validasyon mühendisi olmak ve bu unvanı elde edebilmek için alınması gereken temel eğitimler arasında;
Validasyon Mühendisi Maaşı
Validasyon Mühendisi Maaşı
Validasyon Mühendisi Maaşı
₺18.000
₺23.130
₺28.260
Validasyon Mühendisi olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.