.
.
.
.
.
.
Veritabanı Mühendisi Kimdir?
Veritabanı mühendisi; şirket veya kurum veri tabanlarına veri girişini sağlayan, verilerin düzenlemesini yapan ve verilerin raporlanmasını sağlayan kişilerdir. Ayrıca yaşanan sorunların giderilmesi adına çalışmalar yapar.
Veri Tabanı Mühendisinin Görevleri Nelerdir?
Kurumlarda ya da şirketlerde çalışan veri tabanı mühendisleri veri tabanının yönetimini sağlamakla görevlidir.
Bu görev dışında ise şunları yapar;
Kimler Veri Tabanı Mühendisliği Eğitimine Başvurabilir?
Veri tabanı mühendisi olmak için ilk şart veri tabanı üzerine eğitim almaktır. Bu eğitim için ise lise mezuniyeti gereklidir. Çünkü bu sayede üniversite sınavına girilerek mühendislik için gerekli olan bölüm kazanılabilir. Dört yıllık eğitimin ardından ise veri tabanı mühendisi olarak özel şirketlerde ya da kamu kurumlarında çalışılabilir. Mühendislik için eğitimine başvurmak için bilgisayar bilgisi ve bilgisayar konularına ilgi duymakta önemlidir. Bu sayede meslek sevilerek yapılabilir.
Veri Tabanı Mühendisliği Eğitimi
Veri tabanı mühendisliği eğitimi alınabilecek iki üniversite bölümü vardır. Bunlar yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliğidir. Üniversitelerin bu bölümlerini tercih eden kişiler veri tabanı yönetim sistemleri, veri tabanı, veri yapıları ve algoritma gibi konularda eğitimler alarak mesleki yeterlilik kazanırlar. Lisans eğitimlerini bu bölümlerde tamamlayan kişiler sonrasında veri analitiği ve veri analitiği bölümlerinde yüksek lisans yapabilirler. Bu sayede de kurumlarda ya da şirketlerde mühendis olarak çalışabilirler.
Veritabanı Mühendis Maaşı
Veritabanı Mühendis Maaşı
Veritabanı Mühendis Maaşı
₺29.550
₺33.755
₺37.960
Veritabanı Mühendis olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.