.
.
.
.
.
.
Yüksek Hemşire olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.
Yüksek Hemşire Kimdir?
Sağlık hizmetlerindeki en önemli mesleklerden biri hemşireliktir. Her türlü hastalığın teşhisinde, tedavisinde, koruyucu hekimlikte hemşirelerin görev alanına giren işler mutlaka olur. Meslek liselerinden, meslek yüksekokullarından ve dört yıllık lisans programlarından mezun olmuş hemşireler vardır. Nadir de olsa üniversite mezunu olduktan sonra yüksek lisans yapan hemşirelere de rastlayabiliriz. Eğer bir hemşire yüksek lisansını tamamlarsa yüksek hemşire unvanını alır.
Yüksek Hemşirelerin Görevleri
Yüksek hemşireler diğer hemşireler gibi sağlık hizmetlerinin her alanında çalışabilir. Ancak kariyeri gereği idari hizmetler alabilir, yöneticilik yapabilir. Daha karmaşık görevler yüklenebilir. Maaşları daha yüksektir ve kariyerlerinde ilerleme imkanları fazladır. Devlet hastanelerinde çalışabilecekleri gibi özel hastane ve kliniklerde de iş bulabilirler.
Görevleri şunlardır:
Kimler Yüksek Hemşire Olabilir?
Yüksek hemşire olmak için öncelikle üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültelerinden birinde dört yıllık hemşirelik bölümünü bitirmek gerekir. Üniversite öğrenimi biten her lisans mezunu gibi istenirse yüksek lisans yapılabilir. Hemşirelik mesleğinin alanına giren dallardan birinde yüksek lisans yapıldıktan sonra yüksek hemşirelik unvanı kazanılır.
Yüksek Hemşirelerin Aldığı Eğitimler
Dört yıllık hemşirelik lisans programını tamamlayan hemşireler yüksek lisans için başvurabilir. Eğer kabul edilirse iki yıllık yüksek lisans eğitimi alınır. Yüksek lisansın hemşirelikle ilgili bir alanda yapılması gerekir. Halk Sağlığı Hemşireliği, Çocuk Sağlığı Hemşireliği, Fizyoterapi, Temel Hemşirelik İlkeleri, İç Hastalıkları Hemşireliği, Çağdaş Yönetim Teknikleri gibi pek çok yüksek lisans alanı seçeneği bulunmaktadır. Kişinin kariyer yapmak istediği bir alanı seçmesi mümkündür.