isbul.net

Kimya Öğretmenliği Bölümü

Kimya Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Mezun olduktan sonra, öğrencilere kimya derslerini en faydalı ve verimli şekilde verilmesini sağlamak amacıyla oluşturulan kimya öğretmenliği bölümü, öğretmenlik bölümleri arasında önemli bir yere sahiptir. Bu bölüm özellikle öğretmenlik mesleğini seven ve sayısal ağırlıklı eğitim gören öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Bu bölümü seçmeyi düşünen öğrencilerin, kimya bilimi ve kimya dersine karşı ilgili olması, bölümü daha verimli bitirmesine katkı sağlamaktadır.

Kimya Öğretmenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Sadece sayısal puanlarla girilebilen kimya öğretmenliği bölümünün eğitim süresi dört yıldır. Mezun olabilmek için ayrıca, 240 AKTS kredilik ders alınması gerekmektedir.

Kimya Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Öğrenciler, kimya öğretmenliği bölümünde kimya bilimi ve öğretmenlikle ile dersleri görüyorlar.

Dersler, yarıyıllara göre bölünmüş hali ile şu şekildedir;

  • Birinci yarıyıl dersleri: seçmeli ileri İngilizce I veya II veya sosyal bilimler dersleri, genel kimya I, kimyaya giriş, analiz I ile fizik I.
  • İkinci yarıyıl dersleri: Genel Kimya II, kalitatif analiz, eğitime giriş, analiz II ile thermodinamik dalgalar, optik ve modern fizik.
  • Üçüncü yarıyıl dersleri: hücresel ve moleküler biyoloji I, anorganik kimya I, eğitim psikolojisi, matris kuramı ve Türkçe I.
  • Dördüncü yarıyıl dersleri: analitik kimyanın prensipleri, öğretim ilke ve yöntemleri, fizik , bilim, teknoloji ve toplum ile Türkçe.
  • Beşinci yarıyıl dersleri: organik kimya, organik kimya laboratuvarı, rehberlik ve danışmanlığın temelleri, Türkiye Cumhuriyeti tarihi, fen ve matematikte öğretim yöntemleri ile orta öğretim fen laboratuvar uygulamaları.
  • Altıncı yarıyıl dersleri: öğretim teknolojileri ve materyal geliştirme, organik kimya, organik kimya laboratuvarı, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ile fen ve matematik eğitiminde ölçme ve değerlendirme.
  • Yedinci yarıyıl dersleri: fiziksel kimyaya giriş, fen ve matematik eğitiminde araştırma yöntemleri, kimyada öğretim yöntemleri ile matematik ve fen alanları öğretiminde okul deneyimi.
  • Sekizinci yarıyıl dersleri: kimya öğretmenliği uygulaması semineri ve kimya öğretimi uygulaması.

Bölüm derslerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, kimya öğretmeni olarak mezun olurlar. Öğretmen olmak için, ayrıca formasyon görmeleri gerekmemektedir.

Kimya Öğretmenliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Kimya öğretmenliğinden mezun olan öğrenciler, KPDS sınavına girerek kimya öğretmeni olarak görev yapabilirler.

Kimya Öğretmenliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bölümden mezun olan öğretmenler, KPDS sınavını başararak kamu okullarında öğretmenlik yapabilirken, direkt olarak özel okul ve dershanelerde de öğretmenlik yapabilirler. Ayrıca yüksek lisans yaparak, üniversitelerde kendi bölümlerinde eğitmenlik de yapabilirler.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi