isbul.net

Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü

Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Nedir?

Yer Bilimleri Mühendisliği dünyayı ve yerküreyi araştıran bir bilim dalıdır. Bu bölümde daha çok bilim ve yeraltı ile ilgili araştırmalar ve gözlemler yapılır. Yer yuvarlağının yapısını, birleşimini ve gelişimini inceleyen bölümdür. Bilindiği üzere depremin ne zaman olacağı, ne kadar etkili olacağı gibi tahminler Yer Bilimleri Mühendisliği tarafından saptanır. Bu bölümün içeriği ülkemiz ve genel Dünya için bir hayli önem taşır. Kaynakların azalmasından dolayı yapılan kaynak takibi de bu önemden bir tanesidir.

Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Yer Bilimleri Mühendisliği sayısal bir bölümdür ve mühendislik de okunduğunda 4 yıllık bir eğitim süreci vardır. Fakat güzel bir avantajı da görebileceğiniz yerlerin fazla oluşudur.

Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümün ilgi çekici birçok dersi ve içeriği mevcuttur. Bunlardan birine ilgi duymuyorsanız bölümde kalıcılığınızı arttıramazsınız. İşte onlardan bazıları: İleri Fizik, İleri Kimya, İleri Matematik, Malzeme Bilimi, Yer Bilimleri Mühendisliğine Giriş, Yer Bilimlerinde Teknik Resim, Genel Jeoloji, Mühendislik Etiği, Mühendislikte Fizikokimya, İstatistik. Derslerin avantajı, size gerçek hayatta karşılaşabileceğiniz bilgilerin pratiğini öğretmektir. Bu sebepten dolayı da mutlaka iyi öğrenmeye çalışın.

Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Yer Bilimleri Mühendisliği bölümü mezunları kurumlar içerisinde yer bilimlerine ait araştırmalar ve projeler yürütürler. Çalıştıkları yerler geniş ve kapsamlıdır. İnsanlığa fayda sağlamak amacını taşırlar. Kurum ve kuruluşlarla anlaşma yaparak çalışabilecekleri yer kapasitelerini arttırabilirler. Okumaya ve öğrenmeye meraklı olmayan insanlar bu bölümde yapamaz. Çünkü yer bilimleri daha çok görmek ve okumak üzerinde geliştirilmesi gereken bir bilim dalıdır. İlk hedefiniz çalışma potansiyelinizin yüksek olduğu insanlarla görüşmek, fikir paylaşımı yapmak ve onları tanımak olmalı.

Devamında şunları sayabiliriz:

  • Sabırlı ve öğrenmeye açık olun. Görebileceğiniz şeyler fikirlerinizden ve ilgi alanlarınızdan uzak şeyler değil.
  • Sizi buraya neyin getirdiğini sorgulayın. Gerçekten yararınıza şeyler yaptığınızdan, böyle insanlarla çalıştığınızdan emin olun.
  • Son olarak buradan ayrıldığınızda bu bölümün size katacağı faydaları bir yere not edin. Böylelikle daha faydalarını daha iyi anlayacaksınız.

Bu bölüm düşündüğünüzden ya da hayal ettiğinizden daha zor bir bölüm değil. Biraz çalışmayla ve yeteneğinizle gayet güzel yerlere gelebilmeniz mümkün.

Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Neler?

Bu bölümden mezun olanlar kamu ve özel sektörde çalışma imkanına sahiptir. Ayrıca kendilerini geliştirdikleri takdirde yurt dışında bile çalışabilirler.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi