Bilgisayar Operatörü Kimdir?
Bilgisayar Operatörü Nedir? Bilgisayar operatörü; toplanılan verilerin dijital alana aktarılması ile alakalı işlerin yapıldığı ortamda görev alan bireylere verilen mesleki bir unvandır. Bilgisayar operatörleri, onlara verilmiş olan bilgileri türlü programlar kullanarak bilgisayar ortamına aktarımını gerçekleştirirler.
Bilgisayar Operatörünün Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Şirketlerin bilgi, işlem, muhasebe ve istatistik alanlarında iş imkanı bulabilen bilgisayar operatörlerinin temel sorumlulukları şu başlıklar altında sıralanabilir;
• Bilgisayar alanına kaydedilen bilgilerin doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığını kontrol etmek,
• Yazılımı güncel tutmak.
• Bilgilerin kaybolmaması adına veri kaybını önlemek için, dosyaların kopyasını CD veya diskette saklamak,
• Bilgileri özenli ve doğru bir biçimde kaydetmek, sıralamak ve gereken durumlarda çıktısını almak,
• Sürekli olarak gelişen teknolojiyi takip etmek,
• Bireysel çalışma ve ekip çalışması gerçekleştirebilmek.
Bilgisayar Operatörü Olmak İçin Hangi Eğitimlerin Alınması Gerekir?
Bilgisayar operatörü olarak görev yapmak için Anadolu Meslek Liseleri, Endüstri Meslek Liseleri, Anadolu Ticaret Meslek Liseleri, ve benzeri teknik liselerin "Bilgisayar" bölümünden mezun olmak şarttır. Bunun haricinde bilgisayar ortamında görülen öğretim programları da sizlere sertifika kazandıracaktır. Üniversitelerin meslek yüksekokullarında olan Bilgisayar Teknikerliği ve Operatörlüğü Bölümü'nü de rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Bilgisayar Operatöründe Aranılan Özellikler Nelerdir?
Bilgisayar operatörü olarak görev yapacak bir çalışan arayan şirketler öncelikle bireylerin kendini geliştirebilen ve başarılı kişiler olmasını isterler.
Şirketlerin bilgisayar operatörlerinden istekleri bunlardır;