.
.
.
.
.
.
Gıda Mühendisi Kimdir?
Gıda mühendisliği; teknoloji ve bilim yardımı ile gıdaların insan sağlığına olan etkisi, zehir içerikleri, sağlıklı üretim koşulları dahil yeni gıdaların içerisinde bulunan bakteriyel ve mikrobiyel maddelerin incelenmesini takip eden mühendislik dallarından biridir.
Gıda Mühendisleri Görevleri Nelerdir?
Gıda mühendislerinin görevleri;
Gıda mühendislerinin yapması gereken görevlerdir.
Kimler Gıda Mühendisi Olabilir?
Gıda mühendisi olabilmek için ilk şart bilimsel çalışmalara ve teknik bilgilere dair merak duymaktır. Her mühendislik alanında olduğu gibi gıda mühendisliğinde de teknik bilgi ve sistematik çalışabilmek çok önemlidir. Bu nedenle laboratuvar ortamına da yiyecekler konusunda ki itina gösterme konusunda da gıda mühendislerinin edinmesi gereken sorumluluklardır.
Gıda Mühendisliği Eğitimi
Gıda mühendisliği sanılanın aksine gıda malzemelerini hazırlayan makinelerin işleyişi ile değil gıdaların kimyasal yönü ile ilgilenen mühendislerdir. Bu yüzden gıda mühendisi olmak için bu şartları göz önünde bulundurarak hem sağlık hem de teknik bilginin çok önemli olduğu unutulmaması gereklidir. Üniversitelerin gıda mühendisi bölümü adı altında 4 yıllık lisans eğitimini bitirdikten sonra gıda mühendisi unvanı alınır. Meslek edinimi sonrası devlet çatısı adı altında veya özel kurumlarda görevli olarak çalışabilir veya memur olarak masa başı işler de denetleyici olarak bulunabilirler.
Gıda Mühendisi Maaşı
Gıda Mühendisi Maaşı
Gıda Mühendisi Maaşı
₺18.000
₺23.605
₺29.210
Gıda Mühendisi olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.