Bakım Onarım Teknisyeni Kimdir?
Bakım onarım teknisyeni, çalıştığı yerde ki kurumun amiri veya işvereni tarafından kendisine verilen tüm bakım ve onarım görevlerini kendi başına yürüten kişidir. Bakım onarım teknisyeni hatta bakım müdürünün kendi yardımcısı ve bir ara elemandır.
Bakım Onarım Teknisyeninin Görevleri Nedir?
- Bakım müdürü tarafından kendisine verilen bütün planı takip eder ve bu plan üzerinde gerekli olan makine ve teçhizatları sağlar.
- Teçhizat ve makinelerin düzenli olarak bakım ve onarımını yapar.
- İklimlendirme, havalandırma ve ısıtma ile ilgili tüm makinelerin direk olarak kurulumunu yapar ya da kurulumuna kendisi yardımcı olur.
- Sıhhi tesisat ve ısıtma sistemlerinin düzenli ve sürekli olarak çalışır halde olmasını sağlar.
- Görev yaptığı firmanın veya kurumun alarm sistemlerini düzenli olarak denetler ve bu sistemlerin düzgün şekilde bakım ve onarımını sağlar.
- Sorumluluğu altında olan makinelerin ve bütün ekipmanların bozulmamasını sağlar.
- Ekipmanların güvenlik yönergelerine en uygun olarak çalışmasını sağlar.
- Bakımını yaptığı ekipman ve makinelerin düzenli çalışır halde olduğundan emin olur ve düzenli bir şekilde kalite kontrol denetlemesi yapar.
- Farklı alanlarda görev yapan bütün teknisyenlerle iş birliği yapar ve koordinasyonu kendisi sağlar.
- İşe yeni başlayan teknisyenlerin kendisi eğitim faaliyetlerini yürütür.
Kimler Bakım Onarım Teknisyeni Olabilir?
Meslek yüksekokullarının; elektrik, makine, mekatronik ve elektronik bölümlerinden mezun olanlar, bakım onarım teknisyeni çalışanı olabilir ve bu konuda düzenlenen tüm sertifika programlarına katılarak kendileri için mesleki alanda kendilerini geliştirebilir.
Bakım Onarım Teknisyeni Olabilmek İçin Gerekli Olan Eğitimler Nelerdir?
Bakım onarım teknisyeni olabilmek için de sıhhi tesisat, hidrolik, teçhizat, makine, onarım teknikleri, bilgisayar destekli tasarım, bakım teknikeri 3 boyutlu çizim paket programları olan bütün bu eğitimlerinin alınması gereklidir.